Over Enkhuizen

Over Enkhuizen

Enkhuizen dankt haar historische stadskern aan de rijke jaren van de Gouden Eeuw. Uit deze tijd dateert bijvoorbeeld het gebouw de Drommedaris, de karakteristieke verdedigingstoren van de stad.

Havens
De havens maken van Enkhuizen een bijzonder geliefde bestemming voor watersporters. De moderne jachthavens zijn van alle gemakken voorzien en een uitstapje naar het centrum is zo gemaakt. Het is dan ook niet zo gek dat veel schepen van de bruine vloot hier hun thuishaven hebben. Het gezellige centrum van Enkhuizen met de vele horecagelegenheden is een absolute aanrader.

Zuiderzeemuseum
Tijdens je bezoek aan het Zuiderzeemuseum leer je meer over het werk van de ambachtslieden en het water welke in de tijd van het voormalig Zuiderzeegebied erg belangrijk was.

Sprookjeswonderland
Een bezoek aan Sprookjeswonderland is voor gezinnen met jonge kinderen een niet te missen uitstapje. Kinderen beleven verschillende sprookjes namelijk in het echt, een hele ervaring dus!

Evenementen
De Westfriese Waterweken, de Klipperrace en het Jazzfestival zijn een greep uit de vele evenementen die ieder jaar in en om de haven worden georganiseerd. Ook aan cultuur is geen gebrek. In het Zuiderzeemuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg je een indruk van het leven aan zee. Ook het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn een bezoekje waard. Gezinnen met jonge kinderen mogen Sprookjeswonderland zeker niet overslaan!
Tijdens het evenement Enkhuizen bij Kaarslicht wordt de gehele stad verlicht met waxinelichtjes en kaarsen. Dit levert een betoverend gezicht op.

Bron: enkhuizentoer.nl,vvvhartvannoordholland.nl

Oude Haven Enkhuizen
Oude Haven Enkhuizen